Skip to main content
Google ads Performance Max kamapanje učinkovitostjo uporabljajo avtomatizacijo, da tržnikom pomagajo doseči več konverzij. Toda kako jo uporabiti pravilno?

Kaj je Google ads Performance Max kampanja?

Vse več tržnikov se obrača na Performance Max, Googlovo obliko oglaševalske akcije, ki temelji na ciljih, ki pomaga pri ciljanju na stranke, za katere obstaja največja verjetnost, da bodo izvedle konverzijo.

Njegove zmogljivosti avtomatizacije so postale vabljiva možnost za tiste, ki želijo izboljšati svoje iskalne akcije. Zasnovan je tako, da se izvaja poleg iskalnih oglaševalskih akcij, ki temeljijo na ključnih besedah. Temu pridružite celotnem naboru oglaševalskih formatov iskanje, prikazno (display) omrežje, YouTube, Gmail in Shopping vse iz ene oglaševalske akcije.

Kje vse se prikazujejo oglasi v Performance Max kampanji- Vir slike: Google.com januar 2022

Samodejen bidding in ciljanje z med-kanalno optimizacijo

Vsi, ki želite narediti Performance Max kampanjo narediti maksimalno uspešno ji boste morali pomagati razumeti, katere konverzije so najpomembnejše za vaše podjetje. Zahvaljujoč tej osredotočenosti na cilje bodo oglaševalske akcije Performance Max izkoristile tehnologijo samodejnega ponujanja in ciljanja, dodeljevanje na podlagi podatkov in samodejno prilagodile oglase, da boste lažje našli več strank, kjer koli že v programu Google Ads.

Pomagajte kampanji razumeti kaj je za vas najbolj pomembno – Vir slike: Google.com

Performance Max najboljše prakse

Izberite izvedljive cilje konverzije. Vse kampanje ne bodo imele enakih ciljev, zato bi morali tržniki zagotoviti, da so tisti, ki jih vnesejo, dragoceni za njihovo organizacijo.

Če na primer vodilne leadi, telefonski klici in obiski trgovin prispevajo k vaši prodaji, poskrbite, da bo kampanja Performance Max ciljana in optimizirana za te posebne cilje. To pomeni, da lahko povečate svoje tržne rezultate.

Nastavite vrednosti konverzije. Priporočam uporabo strategij ponudb, ki temeljijo na vrednosti, za pomoč pri določanju vrednosti konverzij, kjer koli se zgodijo.

Nastavite vrednosti tako, da predstavljajo relativni pomen različnih ciljev konverzije. To pomaga avtomatizaciji Performance Max razumeti in dati prednost konverzijam, ki so najpomembnejše za vaše podjetje.

Uvozite konverzije, ki se zgodijo off-line . Številne konverzije se zgodijo off-line. Oglaševalske akcije Performance Max vam omogočajo, da jih uvozite in merite poleg spletnih konverzij.

Za oglaševalce lahko tudi združite Performance Max z uvozi konverzij, ki so se zgodile off-line. Zagotavljanje teh podatkov o tem, katere potencialne stranke vodijo k prodaji, bo pomagalo Performance Max doseči višjo kakovost potencialnih strank v vseh kanalih.

Performance Max poudarja prehod na avtomatizacijo v digitalnem oglaševanju. Tržnikom, ki želijo napredovati v igri, bi bilo pametno razumeti, kaj ponujajo te vrste oglaševalskih akcij.

4 pogoste napake pri Performance Max kampaniji

1. Avtomatizaciji daste nepopolne informacije o ciljih

Razmišljajte o avtomatizaciji v PPC kot vašemu novemu članu ekipe. Ko se vaši ekipi pridruži nov član ekipe je nujno, da je deležen dobrega on-boardinga o tem kakšne cilje imate v podjetju, kako jih mislite dosegati in kaj je tisto kar je za vas največ vredno ali so to telefonski klici, pridobivanje kontaktov ali prodaja? Če boste vašemu zaposlenemu predali slabe ali nepopolne informacije bodo ta tudi upravil nepopolno delo in rezultate.

Enako je z avtomatizacijo PPC. Na primer, če avtomatskemu sistemu Google Ads poveste, da je vaš cilj pridobiti potencialne stranke, vam bo verjetno pridobil veliko potencialnih strank. Toda to ni bil vaš pravi cilj. Želite “prave ” potencialne stranke, ki se spremenijo v kupce. Ključnega pomena je, da imamo način, da te in druge podatke, povezane s ciljem, pošljemo nazaj Googlu, da lahko zagotovi tisto, kar si resnično želimo.

2. Googlu posredujemo slabo optimizirane feed-e

Če prodajate izdelke ali imate več poslovnih lokacij, lahko te podatke posredujete Googlu prek enega od njegovih številnih strukturiranih podatkovnih formatov. V primeru izdelkov je to Google Merchant center Feed.

Google nato na podlagi podatkov iz vira odloči, katera iskanja so ustrezna za vašo ponudbo, in v vsakem oglasu prikaže tisto, kar meni, da je najboljša slika, naslov in cena. Če pa vaš vir vsebuje nepopolne podatke ali če je besedilo vašega naslova slabo optimizirano, bodo vaši oglasi videti in videti slabše od vaših konkurentov, poleg tega pa boste prejeli manj ali dražje konverzije.

3. Ne izkoriščate vaših podatkov

Ker se skrbi glede zasebnosti povečujejo, se pri spletnem oglaševanju močno odmika od podatkov tretjih oseb. To pomeni, da podatki prve osebe pridobivajo na pomenu. Če imate seznam obstoječih strank, vnesite te lastne podatke v svoje oglaševalske akcije Google Ads, da izboljšate ciljanje. Da, sčasoma bi se lahko Googlova AI verjetno naučila, na katero vrsto občinstva bi bilo najbolje ciljati. Toda zakaj dovolite, da bi sistem potencialno zapravil na tisoče dolarjev, da bi se naučil, kaj bi mu lahko povedali že na začetku.

4. Ne pišete »koristnih« komponent oglasa.

Če ste navajeni oglaševanja na družbenih omrežjih in podobnih platformah, ste se morda navadili pisati oglase ali objave, katerih cilj je predvsem pritegniti pozornost. Konec koncev, ko uporabnik hitro vleče navzdol po svojem viru, je najboljši način, da ga ustavite, morda s spornim naslovom ali privlačno sliko.

Pri Google Ads so stvari drugačne in bolj zapletene. Ljudje uporabljajo Google za iskanje stvari, za katere že vedo, da jih potrebujejo. Če jim lahko pomagate, jih ni treba ustaviti na poti. Namesto tega poskušajte odgovoriti na njihova vprašanja in jim zagotoviti, da je vaša najboljša možna rešitev za njihov problem.

Kako jim boste pomagali? To pomeni vključitev edinstvenih vrednostnih predlogov in jasnih pozivov k dejanju v komponente besedila oglasa, ki bodo nato sestavljali različne dele vaših odzivnih oglasov v iskalnem omrežju (RSA).

VIRI:

1.- Google Performance Max campaigns: What marketers should know

2.- About Performance Max campaigns

3.- Performance Max campaigns launch to all advertisers

4.- 4 napake Performance Max kampanj

Leave a Reply

RAST VAŠEGA PODJETJA

Zagotavljam jo z vrhunskimi storitvami, najboljšimi platformami, relevantnimi vsebinami in strokovnim teamom.

KONTAKT:

T: +386 40 139 075

E: hello@lorberlabs.com