Skip to main content
Posodobitev št. 1. Še  bolj razširjeno ujemanje fraz pri Phrase in Broad Match ključnih besedah
Google ads je posodobil ključne besede s fraznim ujemanjem in modifikatorje širokega ujemanja. 
Primer:
Pomislite na dolge ključne besede . Če je vaša ključna beseda z natančnim ujemanjem [frizerski salon], potem ključna beseda s fraznim ujemanjem sproži tudi [poceni frizerski salon] ali [najboljši frizerski salon v moji bližini]. Kar ne bi delovalo, je recimo [salon za lase -(kraj)].

Posodobitev št. 2. Več orodij za ciljanje
Ko želite iskati prave ljudi, ki si bodo vaš kliknili vaš oglas v Googlovem iskanju, imate na voljo veliko orodij.
Zdaj lahko dodajte še dve: affinity audiences in in-market audiences.
Medtem ko oba prineseta na mizo nekaj novega, sodita tudi v različne konce prodajnega lijaka.

Affinity audiences so odlični za razširitev obzorja vašega oglasa. Če iščete nekoga, ki bo iskal [spalno vrečo za eno osebo], lahko povežete vašo ključno besedo tudi ciljno skupino »Outdoor Enthusiasts«. Tako dobite tudi občinstvo, ki ga morda zanima, kaj prodajate. To sodi seveda bolj v sam vrh vašega lijaka, se pravi osebe, ki verjetno šele začenjajo pot preden postanejo kupec.

Medtem pa vam in-market audiences pomagajo najti kupce na dnu lijaka, ki so bolj pripravljeni na nakup. In-market audiences lahko naprimer poiščejo Božične nakupovalce . Če na primer prodajate elektroniko, ki spada pod božična darila, lahko ciljno skupino ciljate na skupino Christmas Shoppers.

Posodobitev # 3. Učinkovitejša mobilna aplikacija Google Ads
Če pogosto delate v različnih krajih (ali pa vas je v to prisilila trenutna situacija) in veliko svojega dela opravite na mobilne telefonu, bi si vsekakor želeli tudi vsaj nekatere spremembe pri vašem Google oglaševanju spreminjati, kar na telefonu, sredi produktivnega sestanka ali med kuhanjem kosila- kadarkoli se vam poredi ideja in imate dostop do mobilnega telefona.
Zdaj lahko ustvarjate in urejate odzivne oglase v iskalnem omrežju kar iz telefona.
Prej ste lahko prek aplikacije samo zaustavili in vklopili oglase. To je odlična lastnost za uvedbo promocij v zadnjem trenutku in izdelovanje oglasov on-the go.

Posodobitev št. 4. Odzivni oglasi v iskalnem omrežju--> POZOR!
Tradicionalni oglasi v iskalnem omrežju delujejo tako: za opis ustvarite naslov in opis. Toda z odzivnim oglasom v iskalnem omrežju lahko napišete več verzij opisov in naslovov, ki se spreminjajo in prilagajajo. S to funkcionalnostjo lahko nekako zamenjate SKAG metodo in se naredite načrt, kjer si naredite skupine podobnih ključnih besed in nato prilagodite naslove.

Priporočam:

Dodajte edinstvene, a ustrezne naslove in opise.
Če navedete preveč odvečnih naslovov ali opisov, dejansko delate proti tej posodobitvi. To pa zato, ker odpuščanja omejujejo zmožnost sistema za ustvarjanje novih in edinstvenih kombinacij oglasov.

Vzemite obstoječo vsebino iz trenutnih besedilnih oglasov.
Z vnovično uporabo obstoječe kopije (ki se je izkazala za učinkovito) povečujete možnosti za uspešnost odzivnih oglasov.
 
Glavnim besedam dodajte glavne naslove.
Če prodajate opremo za kampiranje in se osredotočate predvsem na ključno besedo[šotori za kampiranje], bi v svoj naslov želeli dodati prav 100% ujemanje z besedo [šotori za kampiranje]

Leave a Reply

RAST VAŠEGA PODJETJA

Zagotavljam jo z vrhunskimi storitvami, najboljšimi platformami, relevantnimi vsebinami in strokovnim teamom.

KONTAKT:

T: +386 40 139 075

E: hello@lorberlabs.com